Plugga

Då var det dags igen, kan man säga.. Nu var det ju ett tag sen jag pluggade.. Vet inte ens om jag kan kalla det för att plugga.. eller jo.. kanske.. xD
Eftersom jag var hemma idag, pga att jag inte mådde så bra, så missade jag textseminariet om kristendom, så fick jag i uppgift att välja tre uppgifter och svara dem hemma för att sedan skicka in. När vet jag faktiskt inte, det skrev läraren aldrig. Men så tänkte jag att det är lika bra att jag börjar. Det är egentligen inte så ansträngande. Jag ska läsa lite i biblen och försöka att analyser lite, eller nåt sånt.. Det är inte lätt, men ändå inte så ansträngande. En mjukstart kan man ju säga.. hehe

Morgonen började alldeles utmärkt. Jag säger så här: Jag, Oxiefrågesport, Skype, Millis. Härlig morgon även om jag hade ont lite här och där, hehe.
Nu blir det fortsatt pluggning och sen middag. Mums!

Fredag <3

Jag är verkligen förtjust i min nya kurs! Jag gillar själva skolan! Kan det bli bättre?!!! Föreläsningen igår var spännande! Läraren undervisade om kristendomen på ett lite annorlunda sätt än vad jag är van vid. Det handlade lite mer om symbolen, vilket var väldigt spännande!! Längtar faktiskt efter de andra föreläsningarna om de andra religionerna! :D

Kvällen blev också toppen! Det blev Skype med Millis och co, oxiefrågesport, choklad och cola! Underbart!!!!
Idag ska jag färga håret.. och ta det lugnt! Kan det bli bättre!!! :D

26 januari

Det fick bli en biotur med mamma och hennes arbetskamrat, det blev Svinalängorna. En helt okej film. Den var inte en "glad" film, utan mer tragisk. Men den var helt okej. Jag säger ju att sprit är ALDRIG bra!

Imorgon, ska jag tillbaka till Plattform.. inget som jag direkt ser fram emot.. Känner mig nervös och stressad över det. Jag hatar sättet. Tjejen jag snackar med är jätte trevlig så det är liksom inte det! Man sitter där mittimot någon som frågar och antecknar vad man säger! Jag hatar det!

Men tydligen så måste jag gå. Både mamma o mormor säger att jag måste ha hjälp.. men jag behöver ingen hjälp, jag behöver tid! Något som jag aldrig kommer att få.. Jag var inte redo att ta studenten, börja högskola, att va vuxen.. Enligt lagen är jag vuxen.. Men jag är inte vuxen. Man blir inte det över en natt. "Den 28 oktober var jag barn, och vips så är det den 29 oktober och då är jag vuxen" Så går det liksom inte tid.

Jag hinner liksom inte mer.. Tiden går alldeles för fort... Jag tror att jag lider av någon ålderskris eller nåt.. Kan inte fatta att jag är snart 20 år!!! Jag känner mig fortfarande som 16 eller nåt.. Det är något som gör mig jätte stressad! Det är så mycket som man måste göra! Man är på mig ibland och frågar om jag inte ska ta körkort snart! Neeej! JAG ÄR INTE INTRESSERAD, OKEEEEJ!!! Det är bra när man ska söka jobb, jag vet! Men jag är inte intresserad att lägga ut massor av pengar till något som jag inte är intresserad av än! Jag kanske blir det snart. Om ett år kanske. Men jag är trött på att tvinga mig själv till att göra saker som jag hatar! "man måste göra saker som man inte gillar" JAG VEET! Som om jag har genom hela mitt liv, bara gjort saker som jag vill!

Just nu är jag väldigt tacksam över att jag inte är stressad över skolan.. än iallafall.. jag kommer att bli det vet jag! Men just nu! Jag orkar liksom inte med mer stress.. även om jag vet att jag aldrig kommer att komma ifrån det..
Men det är bland annat det som de vill att jag ska ha hjälp med.. att kunna stressa mindre.. att få ett bättre självförtroende.. Kanske jag behöver hjälp ändå.. men jag tycker ändå inte om sättet..
Varför ska livet vara så förbannat komplicerat??! Varför kan det inte vara "dans på rosor" lite oftare??!!! Men.. vem vet.. det är kanske just det som göra livet intressant? Att det är så förbannat komplicerat...

hur som helst så har jag nog fått ihop ett brev till CSN.. jag skrev från hjärtat ;)


Tillbaka

Har inte riktigt känt för att blogga.. men det är väl dags igen..
Nu har jag börjat min nya kurs på malmö högskola. än så länge känns det faktiskt väldigt bra! Vi är bara 14 personer, och det gillar jag verkligen! Vo ska bara ha en tenta.. eller tydligen så kallad "3-stegs-tenta" vad det nu betyder.. :P
Idag hade vi vår första föreläsning: "Vad är religion?" Helt okej faktiskt!
Nu blir det lugn fram till fredag då vi har nästa föreläsning, då handlar det om kristendomen.
Imorgon ska antagligen mamma och jag gå på bio med Raffa: "Svinalängorna", Sara vill ju så klart inte följa med, så hon får vara hemma istället ;)
På torsdag är det dags för samtal på Malmö plattform.. yey.. :/
Nu ska jag försöka att sätta ihop ett personligt brev till CSN... Good Luck! :S

1 år...

jag kan inte sova.. hur skulle jag kunna det.. 1 år har gått...

Söndag

Det blev faktiskt en väldigt skön och mysig söndag. På morgonen blev det frukost till ett avsnitt av Hipphipp (Tiffany i Stockholm: Gun, vem fan uppfann kullersten? xD) och ett avsnitt av 7th heaven (så klart!) Mellan hipphipp o 7th heaven pratade vi med mormor i telefonen. (Tycker om det!)
Sen åkte mamma, sara och jag till Ekohallen eftesom mamma ville köpa blommor (det blev underbara tulpaner, gud va gott de luktade) Sen blev det en tur till Mediamarkt för jag letade efter Hipphipp boxen, vilket inte fanns där. Men vi upptäckte att säsong 1-6 av 7th heaven fanns där för bara 199 kr. (Mycket billigt!) Sen åkte vi till ÖB, där fick jag en mindre chock när jag såg att kvällsposten (och de andra) hade börjat sälja MOrden i Midsomer igen! Den första fick man med tidningen! (alltså inte den film nr 1 utan den första för den här gången, om ni fattar vad jag menar) Så klart att jag slog till!!!! Den hade jag ju inte! Sen gick vi in på maxi (Maxi ligger mittimot ÖB) för att äta en korv.. Sen åkte vi hem...
Vi kollade på foton som vi hade fått av Patrik i julklapp, mamma städade, jag spelade sims, sara.. hon gjorde någonting iallafa.. Satt kanske vid datorn, jag vet inte.
Sen blev det en god middag (Flygande Jacob) och 2 avsnitt av 7th heaven (förvånad?) Herre gud, de har ju snart sett ikapp mig!!!
Sen vips så var klockan 21.00 och det var dags för Morden i Midsomer på tv, det får jag ju inte missa!
Så det blev faktiskt en väldigt bra söndag. Det är skönt att ha annat att tänka på :D


  

<3

7th Heaven
When I see their happy faces,
smilin' back at me...
7th heaven
I know there's no greater feelin' than the love of family
Where can you go
When The world don't treat you right?
The answer is home!!!!!!!!!
That's the one place that you'll find,
7th heaven

Tack Camilla för alla dina varma ord!
Det hjälpte faktiskt.
Älskar dig <3


...

Det känns som om jag bryter ihop snart....

År 2011...

Glad fortsättning på året.. Känner att man inte har haft en jätte bra start på det nya året.. Nyårsafton var härlig, precis som vanligt! Firad med människor som jag verkligen bryr mig om <3
Men nu.. det känns bara så hopplöst allt.. jag känner mig bara hemsk, misslyckat och att allt är hopplöst...
jag vet inte vad jag vill göra i resten av mitt liv.. Jag var inte redo för högskolan.. Jag var inte redo att ta studenten.. det känns som om jag fortfarande går på gymnasiet.. och jag saknar det faktiskt.. konstigt nog..

Att misslyckas med något som man verkligen tycker om, det är jätte jobbigt.. att misslyckas med någonting alls är jobbigt, men nu gäller det sånt som jag älskar att läsa.. JAg förstod ju att, att det skulle bli mycket svårare och jobbigare att gå på högskola, men inte så här.. att man varje vecka oroar sig för prov som ligger några veckor bort.. att känna att man misslyckas med varje tenta.. JAg är inte redo för det. allt går för snabbt! Jag hinner inte med!!!! Jag vet att man måste göra saker som man inte tycker om, det vet jag! Jag gick i skolan i, vad är det? 12 år?  Under de åren har jag gjort MYCKET som jag inte alls tyckt är kul!!!
År 2010 var ett av de värsta åren i mitt liv.. Året som skulle bli det bästa..
Just nu vill jag bara bädda ner mig i soffan, med en kopp varm choklad och grädde, titta på en julkalender, 7th heaven eller hipphipp.. och släppa tvångstankar och oro.. Det får mig att må bra...


RSS 2.0